Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Βαλίτσα μαιευτηρίου για τη μαμά

Τι πρέπει να περιέχει;

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη της μέλλουσας μανούλας είναι η προετοιμασία της βαλίτσας που θα πάρει μαζί της στο μαιευτήριο. Κάτι που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 1 μήνα πριν την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Εγώ την είχα πίσω απο την πόρτα ώστε ανάγκη πάσα ώρα και στιγμή να μπορώ να φύγω, ακόμη και αν ο σύζυγος δεν ήταν σπίτι την ώρα που θα 'σπάγαν τα νερά.
Όταν έρθει η ώρα λοιπόν να την ετοιμάσουμε, όλες αναρωτιόμαστε τι πρέπει να έχουμε μαζί μας. Βέβαια, το τι θα πάρει η κάθε μανούλα μαζί της εξαρτάται κυρίως από το που θα γεννήσει (ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο) και από τυχόν οδηγίες του εκάστοτε μαιευτηρίου.
Σίγουρα θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα, βιβλιάριο ασφαλισμένου, ΑΜΚΑ, τελευταίες εξετάσεις ή ό,τι άλλο σας ζητήσει ο γιατρός σας. Η αλήθεια είναι πως εγώ είχα μαζί μου όλο το αρχείο με τις εξετάσεις που έκανα από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Για την ώρα του τοκετού:
·         Σπρέι με νερό (ίσως το πιο σημαντικό)
·         Ένα μπουκαλάκι νερό
·         Φωτογραφική μηχανή ή κάμερα 
·         Mp3 ή το κινητό σας, η αγαπημένη σας μουσική θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε (εγώ το κινητό μου είχα)
·         Ένα ζευγάρι παντόφλες ή σαγιονάρες (είναι προτιμότερες σε περίπτωση που λερωθείτε ή θελήσετε να πλυθείτε)
·         Ενυδατικό χειλιών

Για μετά τον τοκετό:
·         2-3 Νυχτικά ή πυτζάμες, άνετες με κουμπάκια στο στήθος για το θηλασμό (στις καισαρικές όσες κοπέλες ξέρω προτίμησαν το νυχτικό για να μην πιέζεται η τομή)
·         Ρόμπα ή ζακέτα για να κυκλοφορείτε πιο άνετα και για το επισκεπτήριο
·         Σε περίπτωση που δε νιώθετε άνετα με το νυχτικό, μπορείτε να έχετε μαζί σας μία φόρμα (από αυτές που φορούσατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης)  και να τη φορέσετε ακόμα και κατά την έξοδό σας από την κλινική
·         2-3 Σουτιέν θηλασμού, καλό θα ήταν όταν τα αγοράσετε να πάρετε 1-2 νούμερα μεγαλύτερα για μετά τη γέννα που πρήζεται το στήθος αλλά κ για τους πρώτους μήνες του θηλασμού που είναι αυξημένη η παραγωγή γάλακτος
·         Ένα επιπλέον ζευγάρι παντόφλες
·         Κάλτσες (συνήθως αμέσως μετά τον τοκετό κρυώνουμε ειδικά αν έχουμε χάσει αρκετό αίμα)
·         Εσώρουχα μίας χρήσης (κάνουν πιο εύκολη η αλλαγή της σερβιέτας καθώς τα πετάτε μαζί και δεν πιέζουν την τομή σε περιπτώσεις καισαρικής)
·         Σερβιέτες (όλες παίρνουμε τις μεγάλες της ακράτειας, 1 πακέτο είναι αρκετό)
·         Επιθέματα στήθους 
·         Πετσέτες προσώπου και μπάνιου
·         Αφρόλουτρο ή υγρό σαπούνι με ουδέτερο ph για την περιποίηση των ραμμάτων
·         Προστατευτικά λεκάνης για την τουαλέτα
·         Ένα νεσεσεράκι με τα απαραίτητα όπως βούρτσα για τα μαλλιά και λαστιχάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, κρέμες προσώπου και χεριών, αποσμητικό
·         Σαμπουάν και πιστολάκι, ένα μπάνιο μετά τον τοκετό θα σας ξεκουράσει και θα βοηθήσει να χαλαρώσετε
·         Αν έχετε διάθεση και θέλετε να βγείτε πιο περιποιημένη στις φωτογραφίες μπορείτε να πάρετε και το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σας, θα νιώσετε καλύτερα (η αλήθεια είναι πως το είχα μαζί μου και στις 3 γέννες αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ!)
·         Βιβλία και περιοδικά, αν και καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε για να ξεκουραστείτε, ειδικά αν έχετε το μωράκι στο δωμάτιο
·         Μία σακουλίτσα για τα άπλυτα

Αυτά πιστεύω πως είναι υπερ-αρκετά, τώρα αν ξεχάσετε και κάτι δε χάλασε ο κόσμος, όλο και κάποιος θα βρεθεί να σας το φέρει, δε χρειάζεται να αγχώνεστε!


Με το καλό λοιπόν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου