Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τι χρειάζομαι με τον ερχομό του στο σπίτι;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά πια. Το δωμάτιο του μωρού σας είναι σχεδόν έτοιμο. Τα επιπλάκια του έχουν στηθεί, η διακόσμηση έχει ολοκληρωθεί και τα πρώτα ρουχάκια και παιχνιδάκια του έχουν αγοραστεί. Απέμειναν μόνο τα λίγα πράγματα που θα χρειαστείτε για την καθημερινότητά του.


Ας ξεκινήσουμε από την καθημερινή του φροντίδα. Κάθε πρωί με ένα φυσιολογικό ορό και με αποστειρωμένες γαζούλες καθαρίζουμε τα ματάκια τους (διαφορετική γαζούλα κάθε ματάκι). Επίσης, με ορό κάνουμε και τη μυτούλα του για να καθαρίσει (εάν δυσκολεύεται στην αναπνοή, τότε καλό είναι να προμηθευτείτε κι έναν αποφρακτήρα, βοηθάει). Είναι φυσιολογικό μετά τη γέννα να έχουν μυξούλες, να φτερνίζονται και να βγάζουν σπιθουράκια, ιδρωτήρια. Τόσον καιρό  ήταν σε υδάτινο περιβάλλον και τώρα έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Έτσι προκαλούνται αυτές οι αντιδράσεις. Άμεσα θα χρειαστείτε και ένα βρεφικό ψαλιδάκι για να κόψετε τα νυχάκια του, από αυτά με τις στρογγυλεμένες άκρες. Κάποια είναι κυρτά και άλλα ίσια, όποιο σας βολέψει. 
Συνεχίζουμε με το μπανάκι του. Εμείς είχαμε αγοράσει ένα μπανάκι σπαστό, ιδανικό για ταξίδια, μία βάση (γιατί το κάναμε μπάνιο μέσα στο δωμάτιο,δίπλα στην αλλαξιέρα), ένα αφρόλουτρο παιδικό και παιδικές μπατονέτες. Το θερμόμετρο το θεωρήσαμε υπερβολή, καθώς το νερό μπορεί να δοκιμαστεί στο χέρι. Το σφουγγάρι είναι για πολύ αργότερα, τώρα το δερματάκι του είναι πολύ ευαίσθητο. Για τον καλλωπισμό του ένα σετάκι με μία βρεφική βούρτσα και μία βρεφική χτενούλα για πιο μετά είναι αρκετό. Αν και υπάρχουν βρεφικές κολώνιες, εγώ τους έβαζα αφότου έκλειναν χρόνο. Τέλος, είχα πάρει κι ένα βιολογικό λαδάκι λεβάντα για να τους κάνω μασάζ μετά το μπανάκι να χαλαρώνουν και να κοιμούνται πιο εύκολα. Εννοούνται όλα όσα αφορούν στην αλλαγή της πάνας και στην περιποίηση του αφαλού, δηλαδή, πάνες, κρέμα για το σύγκαμα ή κεραλοιφή, μωρομάντηλα, πετσετάκια και  βαμβάκι με οινόπνευμα ή ιώδιο, αντίστοιχα. 
Αυτά πιστεύω πως είναι τα απαραίτητα. Ελπίζω να σας βοήθησα να αποφύγετε τις υπερβολές καθώς στα καταστήματα υπάρχουν πράγματα που στην ουσία είναι για πολύ αργότερα ή και άχρηστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου