Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Babywearing

Τί είναι και που χρησιμεύει
Το babywearing στην ουσία είναι το να φοράει η μαμά ή ο μπαμπάς το μωράκι με μάρσιπο (οποιασδήποτε μορφής). Ο μάρσιπος, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, χρησιμοποιείται κυρίως στη βόλτα. Το φοράει η μαμά ή ο μπαμπάς και το μωρό τοποθετείται με πολλούς τρόπους, οι πιο διαδεδομένοι είναι οι εξής:

·         μπροστά, με την κοιλίτσα του να ακουμπάει στην κοιλίτσα της μαμάς
·         μπροστά, με την πλατούλα του να ακουμπάει στην κοιλίτσα της μαμάς
·         στο πλάι κοιτάζοντας τη μαμά
·         πίσω, με την κοιλίτσα του να ακουμπάει την πλατούλα της μαμάς
Φαντάζομαι πως στις οδηγίες που περιέχουν μέσα οι συσκευασίες θα υπάρχουν οδηγίες και για άλλους τρόπους.
Εκτός από τη βόλτα υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι που προτείνεται το babywearing. Οι πιο απλοί είναι η ευκολία και η διακριτικότητα στο θηλασμό όταν είμαστε εκτός σπιτιού και η ελευθερία των χεριών (ειδικά όταν υπάρχει κι άλλο παιδάκι). Ο πιο σημαντικός, για μένα, λόγος είναι η ασφάλεια που νιώθει το μωρό όταν βρίσκεται διαρκώς στην αγκαλιά της μανούλας του κι όπως μου είχε πει και η μαία " με το θηλασμό μεγαλώνεις έναν συναισθηματικά ασφαλή άνθρωπο,θα πάρεις και έναν υφασμάτινο μάρσιπο για να έχεις το μωρό συνεχώς αγκαλιά και να μπορείς να κάνεις και τις δουλειές σου". Έπρεπε, λοιπόν, να φτάσω στο τρίτο παιδί για να καταλάβω πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά για το μωρό μου και να αποφασίσω επιτέλους να πάρω ένα μάρσιπο που τόσα χρόνια μου φαινόταν περιττός. 
Περισσότερα για τα οφέλη του μάρσιπου αλλά και για πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου