Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Βάπτιση

Πριν από ένα μήνα, περίπου, βαπτίσαμε τη ζουζουνίτσα μας.... Όλα ήταν τέλεια και περάσαμε υπέροχα!!!! 


Λοιπόν, θα ξεκινήσω πρώτα από τα χαρτιά που χρειάζονται:
οι ταυτότητες των γονιών και του νονού
ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού
(Σε περίπτωση τέκνου εκτός γάμου απαιτείται αναγνώριση πατρότητας ή δικαστική απόφαση επιμέλειας τέκνου.

Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων απαιτείται η δικαστική απόφαση διαζευκτηρίου και επιμέλειας τέκνων).

Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως ή Πιστοποιητικό Βαπτίσεως του νονού που να βεβαιώνει ότι είναι βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως ή Ληξιαρχική Πράξη Γάμου του Αναδόχου για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι παντρεμένος μόνο με πολιτικό γάμο (σε περίπτωση τελέσεως και θρησκευτικού γάμου επιτρέπεται κανείς να γίνει ανάδοχος).    
Επίσης να έχετε στο νου σας  ότι ο νονός δεν πρέπει να έχει ηλικία μικρότερη των 13 ετών (Καλό θα ήταν να έχει Αστυνομική Ταυτότητα).


Στα της βάπτισης τώρα...
Τα προσκλητήρια τα έφτιαξα μόνη μου! Βρήκα στο internet την εικόνα της πριγκίπισσας που μου άρεσε, ο σύζυγος βρήκε το κειμενάκι που ήταν σαν συνταγή, ανοίξαμε το powerpoint και το φτιάξαμε!!!
Ευτυχώς, η κοπέλα στο μαγαζί με τα βαπτιστικά της περιοχής, μας έκανε και πολύ καλή τιμή στην εκτύπωση... Τις υπέροχες μπομπονιέρες τις έκανε πρώτη φορά για εμάς εμπνευσμένη από το θέμα μας (πριγκίπισσα & cupcake) και επιπλέον μας έδωσε και διακοσμητικά cupcakes για το τραπέζι που τα στήσαμε.
Επίσης, μας έκανε και στολισμό για το καρότσι μας.

Τα κεράσματα - cupcakes, τα έφτιαξα και τα συσκεύασα μόνη μου και μου βγήκαν πολύ οικονομικά μιας και δεν περιμέναμε πολύ κόσμο (δυστυχώς στις φωτογραφίες δεν φαίνονται).
Την εκκλησία την είχαμε κλείσει
 από πέρυσι, όταν ακόμα ήμουν στις αρχές της εγκυμοσύνης μου.
Ήμασταν εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εκεί που κάναμε βόλτα με τους κουμπάρους, μας πρότειναν να μας το βαπτίσουν και να γίνει η βάπτιση στην Κωνσταντινούπολη.
Εννοείται πως συμφωνήσαμε (είχαμε άλλωστε παντρευτεί και βαπτίσει το μεγάλο μας το γιο στο Πατριαρχείο) και την ίδια ημέρα κιόλας κλείσαμε εκκλησία και ημερομηνία.
Η εκκλησία, η Αγία Τριάδα Χαλκηδόνος. ήταν υπέροχη, πολύ μεγάλη και όμορφη και στο προαύλιο είχε κήπο με λουλούδια. Όλα ήταν υπέροχα.. Γενικά το απολαύσαμε πάρα πολύ. Δυστυχώς, όμως δεν κατάφεραν να έρθουν οι γονείς μου και ήταν και το μόνο τελικά που με χάλασε...
Κατά τα άλλα, περάσαμε καταπληκτικά. Όλα ήταν πανέμορφα.
Μου άρεσε πολύ ο στολισμός των κεριών, της λαμπάδας, της κολυμπήθρας και γενικά όλα ήταν τέλεια!!! Αυτά που μας διάλεξε η νονά μας ήταν πολύ όμορφα, αντάξια μιας πριγκίπισσας. Στις φωτογραφίες η μικρή μας είναι σαν αγγελάκι με το φορεματάκι της, το γουνάκι της και το στεφανάκι της!!

 Με τη νονά της φορούσαν το ίδιο ακριβώς ρούχο και ήταν πολύ γλυκούλες... Και όσο για τον σταυρό... δεν έχω λόγια..

Ο φωτογράφος ήρθε μαζί μας από Ελλάδα, αν και μπορούσαμε να βρούμε κι εκεί φωτογράφο, όπως κάναμε και στο γάμο μας...
Μετά τη βάπτιση, πήγαμε για φαγητό σε ένα εστιατόριο εκεί κοντά, που στο υπόγειό του είναι το Αγίασμα της Αγίας Αικατερίνης (το είχα δει και στην εκπομπή της Μαρίας Εκμετσίογλου, στο Mega και γι'αυτό το επέλεξα).. Το μαγαζί είναι πολύ ωραίο και καθαρό, το φαγητό πολύ νόστιμο (ψαράκι φάγαμε) και η τοποθεσία μαγική, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.
Πραγματικά, πιστεύω πως γενικά όλη η περιοχή είναι από τα ομορφότερα μέρη της Κωνσταντινούπολης και χάρηκα πολύ που την επιλέξαμε για ένα τόσο σημαντικό γεγονός! Πρώτη φορά πήγαμε την ημέρα της βάπτισης και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα έστω και για μία επίσκεψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου