Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

iphone 6 VS Ανθρωπιάς

Τι σχέση μπορεί να έχει με εμάς;


Η αφορμή να γράψω για το νέο gadget της apple είναι οι συνεχείς αναφορές σ'αυτό καθημερινά μέσω των media. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά απίστευτο. 

Υποτίθεται πως έχουμε κρίση και σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένα iphone ή κάποιο άλλο
smartphone ίδιων δυνατοτήτων και ίσης χρηματικής αξίας. Δεν αρνούμαι ότι μου αρέσει και πολύ θα ήθελα κι εγώ να το αποκτήσω αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ξοδέψω τόσα χρήματα για ένα κινητό. Ξέρω, έχει πολλές δυνατότητες και μόνο καφέ δεν κάνει. Παρ'όλα αυτά το ποσό είναι υπέρογκο και δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που δεν έχουν να φάνε και δε μιλάω για τα παιδάκια στην Ουγκάντα και στην Αιθιοπία (παραδείγματα που χρησιμοποιούσαν οι γονείς μας), μιλάω για παιδιά στο διπλανό σπίτι, στο δίπλα θρανίο, στο διπλανό χωριό..

Πριν λίγες μέρες μου έλεγε μια φίλη ότι στο χωριό της υπάρχουν οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς φαγητό. Παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού που οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα να τους αγοράσου κάτι να φάνε. Ευτυχώς, όμως, που οι συγχωριανοί τους έχουν μεριμνήσει για τα παιδιά αυτά με το δικό τους διακριτικό τρόπο και πλέον δεν έχουν λιποθυμίες στα διαλείμματα από την ασιτία. Είχα ακούσει και παλιότερα για παρόμοια περιστατικά σε άλλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα. Πραγματικά, όμως,  πίστευα πως στην επαρχία τα πράγματα θα είναι καλύτερα, πιο εύκολα, πως η κρίση δεν είναι τόσο αισθητή. Πίστευα πως οι οικογένειες είναι πιο αυτόνομες και πως ό,τι και να γίνει, θα έχουν τουλάχιστον κάτι να φάνε, κάποια λαχανικά από τον κήπο τους, αυγά, γάλα και κρέας από τα ζώα τους. Ίσως ζω στο δικό μου κόσμο, στο ροζ συννεφάκι μου και γι'αυτό δεν είχα αντίληψη του τι γίνεται γύρω μου. Σίγουρα όμως μπορώ να καταλάβω πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το συγκεκριμένο gadget αποτελεί είδος πολυτελείας και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου