Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα!!!

Επιτέλους, το μεγάλο τερατάκι μου ξεκίνησε το σχολείο. Μετά από διάλειμμα 1 έτους ξαναπήγαμε σχολείο. Τώρα πια μεγαλώσαμε και πηγαίνουμε στον παιδικό σταθμό (πριν πηγαίναμε βρεφικό)!


Χθες ήταν ο αγιασμός και σήμερα η πρώτη μέρα στο σχολείο.
 Στον αγιασμό όλα τα παιδάκια ήρθαν με τους γονείς τους και με τα αδερφάκια τους, σαν παιδότοπος ήταν.Το κλίμα ήταν ευχάριστο και οι δασκάλες πολύ συμπαθητικές. Ευτυχώς, είναι και κάποια παιδάκια από τη γειτονιά και η μετάβαση για το μικρούλη μου θα είναι πιο εύκολη. Η διευθύντρια μας ενημέρωσε για τη λειτουργία του σχολείου και μας έδωσε κάποιες κατευθύνσεις, από αύριο περιμένουμε και τη λίστα με τα σχολικά.

Πω πω, έχουμε και λίστα!!! Τα βασικά μας τα είπαν από χθες, δηλαδή μας είπαν να πάρουμε μία τσάντα με μία αλλαξιά ρούχα, ένα παγούρι με νεράκι, παντοφλάκια και τα μωρομάντηλα. Αυτά είναι τα εύκολα, το δύσκολο είναι που πρέπει να δηλώσουμε και κάποιον άλλον εκτός από εμάς για να παίρνει το παιδί από το σχολείο. Γιατί δύσκολο; Γιατί είμαστε ξένοι σε ξένη πόλη. Τελικά, όμως, καταλήξαμε οι γείτονες να δηλωθούμε μεταξύ μας. Ευτυχώς που έχουμε καλούς γείτονες και μπορούμε να συνεννοηθούμε και να αλληλοβοηθηθούμε αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα..

Με αγχώνουν λίγο οι επόμενες ημέρες γιατί, ναι μεν ο μικρός είναι κοινωνικός και ξεχνιέται εύκολα με το παιχνίδι, τον τελευταίο χρόνο δε, έμενε στο σπίτι με τη μαμά και τα αδερφάκια του και έκανε ό,τι ήθελε. Θέλω να πιστεύω πως δε θα έχουμε προβλήματα και θα του αρέσει το καινούριο περιβάλλον. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα τον πήγαμε να δει λίγο το χώρο, χθες έπαιξε λίγο στην αυλή και έκανε και μία βόλτα μέσα στους χώρους. Σήμερα που ξεκίνησε η προσαρμογή έμεινε μόνο 2 ώρες κι από αύριο 3 κοκ... Όταν πήγα να τον πάρω, με υποδέχτηκε μέσα στην καλή χαρά και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν : " Μαμά, πέρασα πολύ ωραία"...

Ελπίζω για τα καλύτερα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου