Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ!!!


Πρώτα απ' όλα θέλω να πω χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες κι εύχομαι ό,τι καλύτερο!


Μεγαλώσαμε λοιπόν... Το κοριτσάκι μου είναι πλέον 6 μηνών, τρώει φρουτόκρεμα το πρωί, ρυζάλευρο βανίλια το απόγευμα δοκιμάσαμε πατατούλα και κολοκυθάκι κι από αύριο καροτάκι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τρώμε χορτόσουπα και την επόμενη ξεκινάμε κρεατόσουπα..


Πριν από περίπου 1 μήνα ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε την κρεμούλα, από λίγο κάθε μέρα και σταδιακά φτάσαμε στο κανονικό γεύμα των 200ml περίπου. Της έδωσα από την αρχή κρέμα βανίλια ρυζόλευρο Γιώτης, (γιατί στα αγόρια, παρόλο που τις δοκίμαζα όλες, πάντα καταλήγαμε σ'αυτήν) κι αφού την καθιερώσαμε, ξεκινήσαμε τα φρούτα.
Πρώτα ξεκίνησα με το μήλο, μετά συνέχισα στο αχλάδι και τέλος στην μπανάνα. Έδωσα τρεις μέρες το καθένα χωριστά και μετά φάγαμε και τα τρία φρούτα. Τώρα για τη χορτόσουπα ξεκινήσαμε πάλι τα συστατικά ένα - ένα. Το Σάββατο θα της δώσω σουπίτσα με πατάτα, καρότο και κολοκυθάκι και την Κυριακή θα προσθέσω και το σέλινο.
Αυτόν τον τρόπο τον συμφωνήσαμε με την παιδίατρό μας και τον ακολούθησα και στα τρία τα παιδάκια μου. Δοκιμάζουμε κάθε μέρα από λίγο, το κρατάμε τρεις μέρες και μετά δοκιμάζουμε κάτι καινούριο κι αυτό για να προλάβουμε τυχόν αλλεργίες αλλά και για να αποθηκεύουν τη γεύση. Δεν ξέρω τι προτείνουν άλλοι παιδίατροι και αν προτείνουν, αυτό το πρόγραμμα όμως δουλεύει και νομίζω πως τα βοηθάει να περάσουν σταδιακά στις στερεές τροφές.
Τώρα είναι και η στιγμή που αρχίζει να πίνει νερό, αν το θέλει βέβαια, αλλιώς ξεδιψάει με γαλατάκι. Αρχίζουμε σιγά σιγά να μειώνουμε και τα γεύματα που θηλάζει. Συνήθως κρατάμε 2 με 3.

Θα σας ενημερώνω για την πρόοδό μας....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου