Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Παιδικά Έπιπλα


Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που μου συμβαίνει με τα παιδικά έπιπλα.
Κάθε φορά που βρίσκομαι σε κάποιο μαγαζί με βρεφικά είδη, τα χαζεύω με τις ώρες. Μου αρέσουν τα διάφορα σχέδια (κούνια απλή, κούνια λίκνο, πολυμορφικό κρεβάτι...), τα χρώματα, τα μοτίβα ακόμα και τα διάφορα άλλα κομμάτια που συνδυάζονται και ολοκληρώνουν το παιδικό δωμάτιο. Τόσα χρόνια τα σχέδια είναι πάνω κάτω τα ίδια, αλλάζοντας συνήθως χρώμα και μοτίβο, αλλά δεν παύουν να ειναι κάθε φορά όλο και πιο εντυπωσιακά. Σε κάθε εγκυμοσύνη μου έψαχνα ατελείωτες ώρες σε καταστήματα (ηλεκτρονικά και μη) για κρεβατάκια, αλλαξιέρες, συρταριέρες, ντουλάπες, καλαθούνες, μπαουλάκια και ό,τι άλλο είχαν να μου προτείνουν οι πωλητές.. Καλά θα μου πείτε, κάθε φορά αγόραζες ολόκληρο δωμάτιο; Δυστυχώς, όχι, αλλά αυτό δε με απέτρεψε από το να τα ψάχνω ξανά και ξανά! 

Τελικά, στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα και τα περισσότερα. Η πρώτη αγορά ήταν μία καλαθούνα με βάση, έτσι είχα μαζί μου το μωρό σε κάθε δωμάτιο κι επειδή η κρεβατοκάμαρά μας ήταν λίγο στενάχωρη, με βόλεψε μια χαρά. Μία ακόμα πολύ καλή ιδέα, αυτή τη φορά του συζύγου, ήταν να πάρουμε μια κούνια με αλλαξιέρα, που αργότερα βγάζοντας την αλλαξιέρα, γίνεται κανονικό κρεβάτι κι η αλλαξιέρα χωρίζεται σε δύο μικρά κομοδινάκια. Δεν το μετανιώνω καθόλου γιατί το καταευχαριστήθηκα και στα τρία μου παιδιά. Η αλλαξιέρα, έτσι όπως είναι, με βόλεψε απίστευτα, γιατί όπως κι αν βάλω το κρεβάτι μέσα στο δωμάτιο, την έχω πάντα κάθεται σε μένα. Σε αντίθεση με ένα έπιπλο συρταριέρα - αλλαξιέρα, που κολλάει στον τοίχο και μαζί του κολλάει και η μαμά... Επίσης, πήρα και μία δίφυλλη ντουλάπα που στη μία πλευρά έχει ράφια και μπορώ να βάλω ακόμα και τις κουβερτούρες τους και στην άλλη κρεμάω τα ρουχαλάκια τους. Το χρώμα σε όλα τα έπιπλα είναι χωρίς χημικά, κατάλληλο για βρέφη και παιδιά. Θυμηθείτε να το ψάχνεται αυτό...
Στο δεύτερο παιδάκι, επειδή τα είχα όλα από το πρώτο, το μόνο που αγόρασα ήταν μιά απλή μικρή κούνια. Όταν όμως ήρθε και το τρίτο, αποφασίσαμε να δώσουμε τη μικρή κούνια και να πάρουμε μία κουκέτα. Έτσι, τα αγοράκια μας μπήκαν στην κουκέτα και το κοριτσάκι μας στην κούνια - κρεβάτι.
Το καλύτερο όμως ήταν τα ξύλινα μπαούλα - παιχνιδόκουτα. Μου άρεσαν πάρα πολύ από παιδί και επειδή δεν είχα ποτέ, περίμενα πως και πως να αγοράσω στα παιδιά μου. Τελικά, μας τα πήραν οι νονοί μας στη βάπτιση, αντί για τσαντούλα - βαλιτσούλα, όπως επίσης και ένα καλόγηρο αντί για λαμπάδα... Ολοκλήρωσα, λοιπόν, το δωμάτιο τους , με διαφορετικά κομμάτια και χρώματα μεν, όπως το ήθελα δε..
Είναι πολύ σημαντικό πριν αγοράσετε οτιδήποτε. να κάνετε εκτενή έρευνα αγοράς, να έχετε γνώση και συναίσθηση του χώρου σας και να μη βιαστείτε μέσα στον ενθουσιασμό σας να πάρετε πράγματα που αργότερα θα μετανιώσετε.
Καλά ψώνια και καλή διασκέδαση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου